Mijn Werk

Onderwijs | Gelijkheid | Diversiteit | Economie | Generation now | Werk | ALL IN | Belgian Dream

Gelijkheid

08 juli 2020

"We kunnen niet selectief verontwaardigd zijn over onrecht."

Het gesprek over de strijd tegen racisme en discriminatie en voor gelijkheid moeten we blijven voeren. Binnen en buiten de politiek. Daarom blijven de tussenkomsten in het parlement relevant.

Lees verder

Belgian Dream

02 maart 2021

Belgian Dream - politieke vernieuwing

Om onze Belgian Dream waar te maken, hebben we nood aan politieke vernieuwing.
Lees hier mijn voorstellen.

Lees verder

Gelijkheid, Diversiteit

03 juni 2020

Tussenkomst institutioneel racisme

Institutioneel racisme heeft in de VS weer eens een gezicht gekregen. George Floyd. Die 8 min en 46 sec lang smeekte: “I can’t breathe”. En zo zijn laatste adem uitblies. Hij werd vermoord.

En ook hier zijn er mensen die niet kunnen ademen. Mensen die niet mogen ademen.
De lucht is niet hetzelfde. Die maakt niet gelijk. Die maakt niet vrij.
Al te lang leven we met een virus dat racisme heet.
En het vaccin zijn wij.

Lees verder

Gelijkheid

16 juni 2020

"Het Vlaams Belang kent meer verzen uit de Koran dan uit de Grondwet."

Vlaams Belang blijft maar verzen verkondigen uit de Koran, maar lijkt wel te vergeten dat we hier in België een grondwet hebben. Een grondwet waar hun partijprogramma duidelijk niet op is gebaseerd.

Lees verder

Onderwijs

28 mei 2020

Voorstel overmacht voor studenten goedgekeurd

De coronacrisis is uppercut geweest voor heel wat mensen. Ook onze 240.000 studenten vallen van de ene dag op de andere in stress, angst en onzekerheid. Ik kwam op voor meer aandacht voor die studenten. Met dit voorstel voorkomen we verlies van leerkrediet of studietoelage door de huidige crisis en bieden we de nodige ondersteuning.

Maar ik reken ook op hen. Wacht niet op ons. Claim that seat at the table. Altijd en overal.

Lees verder

Onderwijs

14 mei 2020

Zomerscholen worden realiteit

Op mijn voorstel werkte de Vlaamse regering een groot aanbod van zomerscholen uit, om de kansencrisis die nu ontstaan is aan te pakken.

Hiermee kunnen we werken aan de gelijke kansen voor duizenden jongeren. Nu is het aan scholen en lokale besturen om de zomerscholen echt uit de grond te stampen, met de steun van de Vlaamse overheid.

Lees verder

ALL IN

22 maart 2020

Verbonden door menselijkheid

Vandaag herdenken we de aanslagen in Brussel.

Vandaag, 4 jaar later, hebben we een nieuwe vijand, maar opnieuw zijn we meer dan ooit verbonden.

Verbonden door de menselijkheid, de steun, de talloze initiatieven en de sterkte van ons allemaal. Merci🙏🏼

Lees verder

Gelijkheid

04 maart 2020

#weesluider

“Hol vat. Lege doos. Gleuf. Dikke trut. Moslimhoer. "Zandbakvlo." Zandneger. Onnozele trien. Uw vuile soort. Met uw soort kunnen we niet ranzig genoeg zijn. Aandachtshoer. Poedelkop..."

... And stop! Ik zwijg niet meer. Integendeel. Ik word luider dan ooit. Ik laat mij niet doen door die stortvloed aan haatspraak.

Lees verder

Generation now, Onderwijs

14 februari 2020

#STIPIT tegen pesten

Van 14 tot 21 februari organiseert KETNET de week tegen een pesten. Pesten houdt ons een heel jaar lang bezig, maar tijdens deze week worden we opgeroepen om allen massaal een signaal te geven. 4 stippen op onze hand, een duidelijke nee tegen pesten.

Lees verder

Onderwijs

04 maart 2020

Tussenkomst Vlaams Parlement

Er is vaak onbewust een bias aanwezig wanneer het aankomt op de begeleiding van leerlingen. In de praktijk krijgen leerlingen dagelijks advies over keuzes die los staan van talent aanleg of interesse. Daarom is het heel belangrijk in het verhaal van de professionalisering van leerkrachten alsook in de lerarenopleiding om in te zetten op onbewuste bias.

Lees verder

Werk, Diversiteit, Economie

29 januari 2020

Tussenkomst Vlaams Parlement - AI

In de 10 jaar dat ik werk aan de mismatch op de arbeidsmarkt vormen frustratie en wantrouwen een weerkerend probleem. De oorzaak? Men is niet tevreden met de suggesties die men krijgt omdat ze niet aansluiten bij de capaciteiten en ervaringen van de werkzoekenden.

Lees verder

Werk, Economie, Diversiteit

19 december 2019

Tussenkomst Vlaams Parlement - AI

Werk is en blijft de beste garantie tegen armoede. De VDAB heeft daarin een sleutelrol te vervullen. Om efficiënt aan de slag te gaan, gebruikt de VDAB daar verschillende methodes voor en AI is daar één van. Helaas verloopt dat niet vlekkeloos, want diezelfde AI resulteert in het uitsluiten van groepen op de arbeidsmarkt. Het is dus geen overbodige luxe om hier bij stil te staan en ons bewust te zijn van de blinde vlekken van technologie.

Lees verder

Onderwijs

04 december 2019

Tussenkomst Vlaams Parlement - PISA

Verkeerde studie adviezen, de keuze om niet verder te studeren los van aanleg of interesse, het watervalsysteem… de sociale lift die ons onderwijs ooit was, die is stuk. Die werkt nog nauwelijks. Mijn reactie op de statistieken uit de internationale rapporten van de OESO (PISA).

Lees verder

Generation now

17 mei 2019

My Ways to Shake it Up: Jongerenwelzijn

Een thema dat mij al 10 jaar nauw aan het hart ligt. JONGERENWELZIJN. We moeten meer, sneller en betere ondersteuning bieden, psychische problemen bespreekbaar maken. Shout out naar de vele welzijnswerkers en initiatieven zoals JAC, City Pirates , Fleks , Let's Go Urban ...

Lees verder

Onderwijs

17 mei 2019

Een groeiplan voor onderwijs

Leerlingen én leerkrachten verdwijnen massaal van de radar. Van de leraars in het secundair is bijna de helft binnen de 5 jaar alweer weg. Ondertussen verlaat 1 op 5 Antwerpse leerlingen het middelbaar zonder diploma. Al die lege stoelen in en voor de klas, daar wordt niémand beter van. Te veel burn-outs, te veel drop-outs. Lees hier mijn groeiplan voor een beter onderwijs.

Lees verder

Onderwijs

01 mei 2019

My Ways to Shake it Up: Education

De komende weken stel ik jullie ‘My Ways to Shake it Up’ voor. Nummer 1: Onderwijs. All In Education! Benieuwd naar mijn visie?

Lees verder

Contact

Sihame El Kaouakibi

JJ House
Reynderstraat 6
2000 Antwerpen

info@sihame.be