Mijn Werk

Onderwijs | Diversiteit | Economie | Generation now | Werk | ALL IN | Gelijkheid

ALL IN

Verbonden door menselijkheid

Vandaag herdenken we de aanslagen in Brussel.

Vandaag, 4 jaar later, hebben we een nieuwe vijand, maar opnieuw zijn we meer dan ooit verbonden.

Verbonden door de menselijkheid, de steun, de talloze initiatieven en de sterkte van ons allemaal. Merci🙏🏼

Lees verder

Gelijkheid

04 maart 2020

#weesluider

“Hol vat. Lege doos. Gleuf. Dikke trut. Moslimhoer. "Zandbakvlo." Zandneger. Onnozele trien. Uw vuile soort. Met uw soort kunnen we niet ranzig genoeg zijn. Aandachtshoer. Poedelkop..."

... And stop! Ik zwijg niet meer. Integendeel. Ik word luider dan ooit. Ik laat mij niet doen door die stortvloed aan haatspraak.

Lees verder

Generation now, Onderwijs

14 februari 2020

#STIPIT tegen pesten

Van 14 tot 21 februari organiseert KETNET de week tegen een pesten. Pesten houdt ons een heel jaar lang bezig, maar tijdens deze week worden we opgeroepen om allen massaal een signaal te geven. 4 stippen op onze hand, een duidelijke nee tegen pesten.

Lees verder

Onderwijs

04 maart 2020

Tussenkomst Vlaams Parlement

Het is heel belangrijk in het verhaal van de professionalisering van leerkrachten alsook in de lerarenopleiding in te zetten op onbewuste bias. Hoe gaan we ambitieus kijken naar elk kind en ervoor zorgen dat elk kind een leerkracht die in hem of haar geloofd. En dan wat de ouders betreft: uiteraard, lokaal, in die wijken moeten we er alles aan doen om de ouderparticipatie te verhogen en daar waar de ouders het schoolsysteem niet kennen en ook zelf niet ambitieus zijn. Niet voor zichzelf, nog voor hun kinderen. Daar moeten we op inzitten.

Lees verder

Werk, Diversiteit, Economie

29 januari 2020

Tussenkomst Vlaams Parlement - AI

In de 10 jaar dat ik werk aan de mismatch op de arbeidsmarkt vormen frustratie en wantrouwen een weerkerend probleem. De oorzaak? Men is niet tevreden met de suggesties die men krijgt omdat ze niet aansluiten bij de capaciteiten en ervaringen van de werkzoekenden.

Lees verder

Werk, Economie, Diversiteit

19 december 2019

Tussenkomst Vlaams Parlement - AI

Werk is en blijft de beste garantie tegen armoede. De VDAB heeft daarin een sleutelrol te vervullen. Om efficiënt aan de slag te gaan, gebruikt de VDAB daar verschillende methodes voor en AI is daar één van. Helaas verloopt dat niet vlekkeloos, want diezelfde AI resulteert in het uitsluiten van groepen op de arbeidsmarkt. Het is dus geen overbodige luxe om hier bij stil te staan en ons bewust te zijn van de blinde vlekken van technologie.

Lees verder

Onderwijs

04 december 2019

Tussenkomst Vlaams Parlement - PISA

Verkeerde studie adviezen, de keuze om niet verder te studeren los van aanleg of interesse, het watervalsysteem… de sociale lift die ons onderwijs ooit was, die is stuk. Die werkt nog nauwelijks. Mijn reactie op de statistieken uit de internationale rapporten van de OESO (PISA).

Lees verder

Generation now

17 mei 2019

My Ways to Shake it Up: Jongerenwelzijn

Een thema dat mij al 10 jaar nauw aan het hart ligt. JONGERENWELZIJN. We moeten meer, sneller en betere ondersteuning bieden, psychische problemen bespreekbaar maken. Shout out naar de vele welzijnswerkers en initiatieven zoals JAC, City Pirates , Fleks , Let's Go Urban ...

Lees verder

Onderwijs

17 mei 2019

Een groeiplan voor onderwijs

Leerlingen én leerkrachten verdwijnen massaal van de radar. Van de leraars in het secundair is bijna de helft binnen de 5 jaar alweer weg. Ondertussen verlaat 1 op 5 Antwerpse leerlingen het middelbaar zonder diploma. Al die lege stoelen in en voor de klas, daar wordt niémand beter van. Te veel burn-outs, te veel drop-outs. Lees hier mijn groeiplan voor een beter onderwijs.

Lees verder

Onderwijs

01 mei 2019

My Ways to Shake it Up: Education

De komende weken stel ik jullie ‘My Ways to Shake it Up’ voor. Nummer 1: Onderwijs. All In Education! Benieuwd naar mijn visie?

Lees verder

Contact

Sihame El Kaouakibi

JJ House
Reynderstraat 6
2000 Antwerpen

 

Perscontact
Maarten Wegge
+32 494 29 71 43

info@sihame.be